Veelgestelde vragen over suppen

Veelgestelde vragen over suppen


Wat is jullie adres ?

ikSUP Loosdrecht – SUP-school

Jachthaven De Uitkijk

Oud Loosdrechtsedijk 237 – huisje A1/B2

1231 LX Loosdrecht


De sup-school is gevestigd in huisje A1/B2 – het meest rechter witte huisje aan het eind van de jachthaven, direct naast het restaurant.

Let op !! bij het intikken in Google maps verwijst deze naar de winkel die iets verderop ligt


Waar kan ik parkeren?

Helaas is het niet mogelijk om op het parkeerterrein van Jachthaven De Uitkijk te parkeren. Vriendeljk verzoek om ook niet aan te bellen bij de slagboom. 


Parkeren kan gratis op het - naast de jachthaven gelegen - parkeerterrein Spinaker, langs de weg, op de 300 meter verderop gelegen parkeerterrein bij het Vuntusstrand of de 400 meter verderop gelegen parkeerterrein naast Albert Heijn.

Op mooie zomerdagen kan het lastig zijn een parkeerplaats te vinden, dus houd hier rekening mee


Kunnen we vanaf jullie naar het natuurgebied suppen?

Ja vanaf ons kan je de hele mooie route door ons prachtige natuurgebied suppen. Dit gebied is uitgeroepen tot het mooiste supgebied van Nederland. Bij vertrek krijg je uitleg ver de route en je krijgt een kaart met beschrijving mee. 


Wat draag ik tijdens het suppen?

Gemakkelijk zittende sportkleding (hardloop-kleding voldoet uitstekend!) en zodra het kan op blote voeten want zo heb je het meeste grip.

Bij frisser weer draag je een wetsuit wij hebben hele fijne wetsuits te huur van het topmerk Mystic, de bijdrage die wij daarvoor vragen is € 2,50 per pak. Bij kouder weer kan je het beste oude gympen dragen en droge schoenen meenemen. (wij hebben geen waterschoenen te leen).


Waar kan ik mij omkleden? 

  • Je kan je bij ons omkleden maar het is niet groot en vooral op mooie zomerdagen is het heel gauw heel vol. Dus dan is het fijn als je al omgekleed en vooral ingesmeerd naar ons toe komt zodat de doorloop sneller gaat.
  • Neem wel droge kleding en handdoek mee voor het geval je in het water valt.
  • Op de haven is gelegenheid om tegen betaling te douchen (1 euro muntstuk).
  • Je kunt je spullen achterlaten in onze supschool – we hebben lockers – gebruik hiervan is gratis. Ook hebben wij waterdichte tonnetjes voor spullen die niet nat mogen worden. 


Ik ben iets zwaarder kan ik dan wel suppen?

Als één van de weinige supschools hebben wij niet de alleen de allerbeste sups maar ook nog van verschillende formaten dus ook voor de zwaardere supper hebben wij sups zodat het iedereen lukt om te gaan staan. Maar als je niet op je knieën kan zitten neem dan even contact met ons op. 


Ik ben brildragend kan ik deze ophouden tijdens het suppen?

Als je van het board valt kan je je bril verliezen. Wij raden je aan om geen bril te dragen en anders met brilsaver. Deze hebben wij te leen maar ook met brilsaver kan je bril verliezen


Wat neem ik mee?

- extra setje droge kleding

- handdoek

- zonnebrand

- WATER !!! Voor het mileu vragen wij jullie zelf een bidon mee te nemen en die kunnen jullie bij ons natuurlijk vullen. 

- muggenspul en vooral als je in de avond een tocht gaat maken. 

- waterdicht telefoonhoesje en tasje  (wij hebben ook tonnetjes of tasjes die je gratis kan lenen)


Kan ik bij jullie pinnen?

Bij ons kan je pinnen en met creditcard betalen. 


Ik heb een eigen sup kan ik bij jullie deze oppompen?

Door te veel overlast voor de bewoners is het niet meer mogelijk om je eigen sup op ons terrein op te pompen of bij ons te water te gaan.  Mocht je met een eigen sup komen kan je deze op het parkeerterrein de Spinaker oppompen en daar te water gaan dan is het nog maar 2 minuten suppen naar de supschool.


Het is slecht weer kunen we evengoed suppen?

Helaas hebben wij het weer niet in de hand en het kan dus gebeuren dat je komt en het blijkt dat het niet veilig is om op het water te gaan. Bij windkracht 5 en bij onweer mag niemand het water op maar ben ook windkracht 4 kan pittig zijn voor een beginner afhankelijk waar de wind vandaan komt en hoe sportief iemand is. Het is voor ons niet mogelijk om iedereen te bellen dus bij twijfel neem dan contact met ons op. Wind is een dag van te voren goed te voorspellen alleen onweer kan je pas 3 uur van te voren zien dus check voor je weggaat de weerapp. Met regen kan je gewoon het water op maar bij hele harde regen is het minder leuk en begrijpen wij als je suptocht wil uitstellen.

 

Kunnen we na het suppen nog ergens wat drinken en eten? 

Loosdrecht is echt een toeristenplaats dus genoeg gelegenheden waar je wat kan eten en drinken en alles op loopafstand van ons tegenover ons is een snackbar en verder zijn dit onze favorieten eetgelegenheden