TWEEDE PINKSTERDAG

CLINIC DAY !!!


MAANDAG 20 MEI TWEEDE PINKSTERDAG CLINIC DAYDit gaat zo'n leuke dag worden en de naam zegt het al op deze dag allemaal leuke clinics die je kan gaan doen. Je kan kiezen voor twee clinics waaraan je wilt deelnemen en al deze clinics hebben tot doel om van jou een betere supper te maken. Tussendoor is er op het Vuntusstrand een eenvoudige lunch zodat je kan bij praten en genoeg brandstof tot je kan nemen voor het tweede gedeelte. 


Indeling dag


10.00 - 10.30  Verzamelen en omkleden

10.30 - 12.15  Clinic 1

12.15 - 13.30  Lunch

13.30 - 15.15  Clinic 2

15.30 afsluiting

Je kan kiezen uit de volgende clinics.

Pilates

Je zou Pilates kunnen omschrijven als een “inspannende ontspanningsles”. Pilates is een training waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is. Het is een effectieve training die je spiergroepen versterkt én rekt om een sterk maar ook soepel lichaam te krijgen.

In deze clinic zal vooral oefeningen gedaan worden die de spiergroepen versterken die je bij het suppen gebruikt.

 

Yoga

Bij yoga werk je aan stabilteit, flexibiliteit en ademhaling wat allemaal vaardigheden zijn die je bij het suppen goed kan gebruiken. Wij zijn al jaren fan van yoga en beoefenen dit regelmatig. In deze clinic zullen de oefeningen aangeboden worden speciaal voor de spieren die je bij het suppen gebruikt. Maar natuurlijk ook een stuk ontspanning en wordt de les afgesloten met een heerlijk Savasana. 

Techniek

Werken aan je techniek kan je niet vaak genoeg doen en altijd goed als iemand meekijkt en jou tips kan geven. Deze clinic is voor iedereen geschikt en de nadruk ligt erop dat je meer uit je peddelslagen haalt zodat je efficiënter en daardoor sneller peddelt. 

Rescue

Uiteraard hopen wij dit nooit nodig te hebben maar als er wel wat gebeurt is het wel fijn als je weet wat je moet doen. In deze clinic leer jezelf redden maar ook andere die opeens onwel worden. Deze clinic is echt een must voor elke supper. Ook zal er een stukje theorie zijn ter voorkoming dat je een vervelende situatie terechtkomt. 


Freestyle

Super leuke maar ook nuttige clinic waarbij jezelf uitdaagt. Je krijgt een aantal oefeningen zoals lopen op je board, bocht maken achter op je board en op je punt staan. Dit alles heeft tot doel dat je makkelijker gaat bewegen op je board en daardoor beter gaat peddelen. 

Bootgolven

Nieuw dit jaar is de clinic bootgolven. de angst van elke supper. Wij gaan je leren wat te doen met golven en hoe je deze het beste kan troseren. Met een boot gaan wij golven maken en leer je wat je het beste kan doen met zijgolven, golven van voren en van achteren. Uiteraard beginnen we eerst met kleine golven en als dat goed gaat zullen we steeds grotere golven maken. 


Praktische informatie SUP Clinic

  • De kosten voor deze geweldige clinic zijn 50 euro per persoon kom je met eigen board dan betaal je 40 euro. (ikSUP Club leden krijgen 20 % korting) 
  • De clinic is inclusief lunch, drinken na afloop en heel veel foto's. 
  • Mocht je met je eigen board komen hou er dan rekening mee dat niet elke clinic geschikt is voor een hardboard. 
  • Graag je board oppompen op de parkeerplaats bij je auto en je kan dan via het water naar ons toekomen. 
  • Bij een aantal clinics zal je het waarschijnlijk niet droog houden dus daar raden wij het dragen van een wetsuit aan. Deze hebben wij te huur voor 5 euro 
  • Bij een aantal clinics wordt je nat dus zorg voor droge en warme kleding na afloop.
  • De lunch doen wij droog weer op het Vuntusstrandje dus we komen tussendoor niet terug bij de supschool.
  • Voor elke clinic is het maximaal aantal deelnemers 8 personen 

AANMELDINGSFORMULIER CLINIC DAY

 
 
 
 
 
Pilates
Yoga
Techniek
Bootgolven
Freestyle
Rescue