GOED OM TE WETENADRES

ikSUP Loosdrecht – SUP-school

Jachthaven De Uitkijk

Oud Loosdrechtsedijk 237 – huisje A1/B2

1231 LX Loosdrecht

 

De sup-school is gevestigd in huisje A1/B2 – het meest rechter witte huisje aan het eind van de jachthaven, direct naast het restaurant.

Let op !! bij het intikken in Google maps verwijst deze naar de winkel die iets verderop ligt 


PARKEREN

Helaas is het niet mogelijk om op het parkeerterrein van Jachthaven De Uitkijk te parkeren, maar dit kan gratis op het - naast de jachthaven gelegen - parkeerterrein Spinaker (Let op niet aan de rechterkant op het gras =bekeuring) . of op het parkeerterrein van de tegenoverliggende kerk. 

Op mooie zomerdagen kan het lastig zijn een parkeerplaats te vinden, dus houd hier rekening mee met je planning


KLEDINGADVIES

Gemakkelijk zittende sportkleding (hardloop-kleding voldoet uitstekend!) en zodra het kan op blote voeten want zo heb je het meeste grip. Bij frisser weer zijn er ook wetsuits beschikbaar (bij huur rekenen wij hier

€ 2,50 voor) en kan je dan het beste gympen aandoen die nat mogen worden. (neem wel extra paar schoenen en sokken mee) Onder een wetsuit draag je het beste zwemkleding.


OMKLEDEN

Op mooie zomerdagen willen wij vragen of je thuis al wil omkleden en ook jezelf in te smeren (zo gaat de doorloop sneller) Neem wel droge kleding en handdoek mee voor het geval je in het water valt.

Op de haven is gelegenheid om tegen betaling te douchen (1 euro muntstuk).

Je kunt je spullen achterlaten in onze supschool – we hebben lockers – gebruik hiervan is gratis. 


BRILLEN

De kans is klein maar als je van het board afvalt kan je je bril verliezen. Wij raden dan ook aan om geen bril te dragen of met brilsaver,


WAT MEE TE NEMEN

- extra setje droge kleding

- handdoek

- zonnebrand

- WATER !!! Voor het mileu vragen wij jullie zelf een bidon mee te nemen en die kunnen jullie bij ons natuurlijk vullen. 

- muggenspul en vooral als je in de avond een tocht gaat maken

- waterdicht telefoonhoesje en tasje  (wij hebben ook tonnetjes of tasjes die je gratis kan lenen)


PINNEN

Bij ons kan je pinnen en met creditcard betalen. EIGEN SUP

Door te veel overlast voor de bewoners is het niet meer mogelijk om je eigen sup op ons terrein op te pompen. Mocht je met een eigen sup komen kan je deze op het parkeerterrein de Spinaker oppompen en daar te water gaan dan is het nog maar 2 minuten suppen naar de supschool. 


WEER

Helaas hebben wij het weer niet in de hand en het kan dus gebeuren dat je komt en het blijkt dat het niet veilig is om op het water te gaan. Bij windkracht 5 en bij onweer mag niemand het water op. Het is voor ons niet mogelijk om iedereen te bellen dus bij twijfel neem dan conatct met ons op. Wind is een dag van te voren goed te voorspellen alleen onweer kan je pas 3 uur van te voren zien dus check voor je weggaat de weerapp. 


SUPPEN IS EEN SPORT

Het is ziet er zo makkelijk uit en het is ook niet al te moeilijk om aan te leren maar het is wel een sport en een basisconditie heb je er wel voor nodig. Ook is het belangrijk dat je op je knieën kan zitten dit hoeft niet lang maar je vanaf je knieën kunnen gaan staan en ook snel op je knieën kunnen gaan zitten is wel een must. Bij twijfel neem contact met ons op zodat wij jou situatie kunnen inschatten en goed kunnen adviseren. 


ZWANGER

Suppen kan intensief zijn en vergt veel van je buikspieren en balans. Voor ons is het heel moeilijk in te schatten hoe je voelt maar hou er rekening dat suppen te vermoeiend kan zijn en vooral bij warm weer. In je tweede trimester en derde trimester begint je buik steeds meer te groeien en kan je bij een val jezelf bezeren of op je buik vallen. Als je in het water valt is het met buikje ook moeilijk terug op het board klimmen.


HORECA

Op loopafstand zijn er genoeg gelegenheden waar je wat kan eten of drinken. Wij zijn groot van Sam's Food and Ice die heerlijke zelfgemaakte appeltaart heeft, wafels, broodjes en natuurlijk ijs en van Rosa's Catina met de allerlekkerste pizza's en de rest is ook super lekker. 

Verder is er nog de havenclub waar je ook goed kan eten en aan het water zit en schuin tegenover ons zit een snackbar.